Trap opknappen doe je zo

Je trap opknappen doe je zo

Heeft je trap zijn beste tijd gehad en zou je hem een nieuw uiterlijk willen geven? Een prima plan! Omdat trappen grote en dus opvallende elementen zijn, doe je er goed aan om ze tijdig onder handen te nemen. Je trap opknappen is geen eenvoudige klus met de juiste voorbereidingen het juiste materialen kunt u zelf u trap opknappen. 

trap opknappen

De oude laag verwijderen

Je houten trap opknappen begint bij het verwijderen van oude lagen. Met  verfbrander, warmte föhn en een plamuurmes of driehoekkrabber begin je je klus. Vervolgens moeten de te verven onderdelen goed worden opgeschuurd, zodat je rechtstreeks op de schone ondergrond kan schilderen of vernissen.

Stof verwijderen na schuren

Heb je de oude verflagen allemaal  verwijderd, dan is het belangrijk om de gehele trap stofvrij te maken. Gebruik hiervoor een stofzuiger om alle resten op te ruimen. Als laatste met een lichte vochtige doek de gehele trap nalopen.

Wat gaan we er op doen

Het is nu het moment om te kiezen wat voor product je gaat kiezen voor de afwerking. Ga je voor verf of voor vernis? Ga je de  trap schilderen, begin je met het aanbrengen van een laag grondverf. Deze goed laten opdrogen en lichtjes opschuren voordat je aan het schilderen gaat. Voor het beste resultaat gebruik u een wat dikkere kwast en brengt u minimaal 2 lagen aan. Het natuurlijk logische dat u bij de vakhandel kiest voor een speciaal ontwikkelde harde verf voor trappen.

Liever vernissen?

Je trap opknappen met vernis heeft dezelfde stappen als bij schilderen. Natuurlijk is een laag met grondverf niet nodig. In de vakhandel kiest u voor Parket lak of jachtlak. Deze harde vernis soorten geven een schitterend resultaat aan uw “nieuw” trap. In de vakhandel geven je het juiste advies voor keuze van Vernis

 

Trap opknappen kan ook anders

Zie op tegen de vele werkzaamheden voor het schilderen of vernissen van een trap dan zijn er nog verschillende andere mogelijkheden om je trap een tweede leven te geven.