Traprenovatie of ‘n nieuwe trap

Traprenovatie voor elke trap mogelijk

Elke regio heeft zijn eigen soort trap en afwerking van de trap. Zijn het in Vlaanderen vaak betontrappen met een tegelbekleding zo is in Nederland de vuren trap de meest voorkomende trap. De gespecialiseerde traprenovatie bedrijven hebben de kennis en producten in huis om elke soort trap te renoveren.

traprenovatie

Renoveren of nieuwe trap kopen

Natuurlijk een belangrijke vraag. Vaak is het niet eenvoudig uw trap te laten vervangen door ‘n nieuwe. Denk aan ingemetselde trappen, trappen met kasten er onder. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ‘n trap vervangen geen eenvoudige klus is die door elk klusbedrijf kan worden gedaan. Tevens zal het veel hak en breekwerk met zich meebrengen en is het niet op 1 dag gedaan. Het is dus niet zo eenvoudig om de prijzen van uw nieuwe trap te vergelijken met ‘n traprenovatie. Kosten die bij uw nieuwe trap kunnen komen zijn: stucwerk en schilderwerk en waar gaat u de trap mee afwerken? Allemaal vragen die eerst beantwoord moeten worden voordat u het prijsverschil kunt weten voor uw trap. Het zal zeker lonend zijn om voordat men gaat renoveren eerst alle mogelijkheden goed op een rijtje te zetten. Beter wat geld uitgeven voor een goed advies dan later spijt krijgen over een verkeerd of te snel genomen beslissing. Ga niet over één nacht ijs en ga kijken bij bedrijven die trappen leveren en renoveren,  maar kies voor een gespecialiseerd bedrijf dat dagelijks traprenovatie uitvoert

 

Wat is er mogelijk bij ‘n traprenovatie?

Er zijn ruime mogelijkheden bij het renoveren van uw trap. Verschillende materialen en natuurlijk verschillende decors/kleuren. Voor het renoveren van uw trap worden nog steeds nieuwe producten ontwikkeld. Was het 15 jaar gelden enkel het HPL laminaat wat mogelijk was op uw trap, tegenwoordig is er keuze uit massief eiken, kurk, pvc, linoleum, hpl laminaat en zelfs leer. Kiest u enkel voor de treden en stootborden? Het is ook mogelijk de wanen/zijkanten te bekleden. Zelfs verlichting is mogelijk.

 

Werkwijze renovatie

Een goede oriëntatie vooraf is erg belangrijk. Neem voldoende tijd om op internet te bekijken wat nu voor uw belangrijk is voor een traprenovatie. Bezoek reviews van bedrijven en vraag bij uw vrienden en familie naar ervaringen met traprenovatie bedrijven. Vaak is daarna ‘n huisbezoek van ‘n verkoper van een traprenovatie bedrijf nodig om de prijs te weten te komen.

 

Kosten traprenovatie

Vaak gegeven traprenovatie bedrijven geen duidelijk beeld van wat nu ‘n traprenovatie gaat kosten op hun website. Bel je deze bedrijven dan kunnen ze enkel ‘n indicatie prijs afgeven en moet u wachten op het huisbezoek van ‘n adviseur. Niet bij Qualitystairs. Als één van de weinige bedrijven zijn de prijzen zichtbaar op de website en werken wij met werkelijke prijzen. Door simpel enkele gegeven in te vullen ziet u gelijk wat het renoveren van uw trap gaat kosten. Zo heeft een precies beeld van de kosten voordat er ook maar één adviseur bij u op bezoek is geweest.

 

Toekomst gericht

Denk bij het renoveren van uw trap al aan de toekomst. Is het na het renoveren nog mogelijk op ‘n traplift te monteren. Misschien is het nu het moment om ook de leuning aan te passen of er zelfs extra leuningen te plaatsen. Gespecialiseerde traprenovatie bedrijven hebben zeker de kennis in huis om samen met u toekomst gericht te denken.