Traprenovatie zelf doen


 

Traprenovatie voor de doe het zelf-er. Wat is belangrijk?

Traprenovatie overzet treden in laminaat

 

Traprenovatie zelf doen, waar moet u op letten bij het kopen? Er zijn inmiddels verschillende qualityteiten van diverse leveranciers op de markt. Wij zullen hier zo objectief mogelijk een uiteenzetting te maken van de traprenovatie systemen met de voordelen en nadelen. Je oude trap renoveren is geen dagelijkse klus, je moet een handige klusser zijn met ervaring voor fijn timmerwerk om dit tot een goed einde te brengen. Er is speciaal gereedschap voor nodig zoals een trapspintraprenovatie zelf doen trapspin en een liniaal zaag. De meeste trappen worden nog steeds uitgevoerd in vurenhout. Deze basis trap is een standaard goedkope trap en omdat de trap tijdens het afbouwen van het huis veelvuldig wordt gebruikt wordt er vaak voor de goedkoopste basis trap gekozen. Vloerbedekking, linoleum of schilderen is meestal nog de oplossing om de trap netjes te maken. Met de komst van de overzet trede is dit enorm veranderd. Je hoeft dus niet enkel een traprenovatie toe te passen bij uitgesleten traptreden, ook als je een nieuwe vurentrap in je nieuwbouw woning hebt kun je natuurlijk direct kiezen om deze vurenhouten trap te laten bekleden met een traprenovatie complete set.


 

De overzet treden zijn er in 3 uitvoeringen, samengesteld uit laminaat ,echt hout of uit PVC Laminaat overzet trede Er zijn vele decors leverbaar wat van verschillende leveranciers en verschillende kwaliteiten. De meeste producten worden in Duitsland geproduceerd. De kwaliteit van het materiaal is door u als consument dan ook niet makkelijk te beoordelen. Belangrijk voor de kwaliteit is de kern van het materiaal, de constructie in de neus en de kwaliteit van de toplaag..


 

De Drager Dit is bij laminaat een persing van houtpoeder met vulmiddel. MDF als drager wordt veel toegepast. De betere merken hebben een HDF drager wat aangeeft dat de persing hoger is. De betere merken hebben de HDF drager ook behandeld met een vocht vertragend middel waardoor vocht minder snel opgenomen wordt waardoor de kanten van de overzet treden op langere termijn niet gaan opzwellen. Qualitystairs werkt enkel met HDF dragers De neus constructie Hierin zijn verschillende vormen hoogtes en constructies. Er zijn smalle neuzen met een verstek, of met een groefje en een veertje of gewoon zonder verbinding verlijmd.

 


 

De toplaag

De toplaag is voor de slijtvastheid en levens duur van groot belang, de gladheid verschilt tussen de diverse merken. De toplaag wordt samengesteld uit een papier decor en deze wordt belegd met een kunsthars. De combinatie in laag dikte en samenstelling (meestal melamine versterkt met korund ofwel aluminiumoxide voor de gladheid) van deze 2 bepalen de kwaliteit van de toplaag, ook wel CPL laag genoemd. De betere merken hebben een laagdikte van 0,6 tot 0,8mm en deze CPL toplaag heeft een slijtvastheid van een AC4 kwaliteit of zelfs AC5. De mindere merken hebben een AC2 kwaliteit en een toplaag van 0,2 tot 0,3 mm. Deze combinatie van factoren bepalen ook in hoge mate de kwaliteit van de overzet trede. Daarbij nog de kanttekening dat sommige merken een te korte neuslijst hebben waardoor de onderkant van de neus niet te bekleden is. Dit is voor de hoger gelegen treden niet zo fraai omdat je hier dan tegenaan kijkt. Heeft u vragen over traprenovatie producten of de verwerking hiervan dan kunt e-mailen en uw vraag stellen. U krijgt altijd binnen 12 uur antwoord. Telefonisch contact is tijdens kantoor uren mogelijk op 020-2101020